Udruga za podršku žrtvama i svjedocima traži 2 volontera/ke

12. listopada 2019
VUM

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima/ured u Varaždinu poziva sve zainteresirane osobe sa područja Varaždinske i Međimurske županije da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji Udruge – ured Varaždin!

Ured u Varaždinu u potrazi je za 2 novih volontera/ke pa ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima TI SI PRAVA OSOBA ZA NAS!

Za volontere biti će organiziran besplatni edukacijski program u trajanju od 4 dana, u Zagrebu (25. i 26. listopada te 8. i 9. studenoga 2019. godine) u svrhu stjecanja znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške, u organizaciji Udruge/program Nacionalni pozivni centar, Zagreba. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji. Trošak putovanja na edukaciju kao i osvježenja osiguran je za volontera/ku.

UPOZNAJ NAŠE AKTIVNOSTI I ODABERI U KOJIMA ŽELIŠ SUDJELOVATI

Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno. Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge.

Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti našem volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje su poželjne:

  • punoljetne osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem
  • osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
  • osobe motivirane za pomoć drugima,
  • komunikativne, empatične, tolerantne osobe
  • odgovorne i etične osobe
  • interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

ROK ZA PRIJAVU: 21.10.2018. do 09.00 sati

KAKO SE PRIJAVITI: putem e-maila: varazdin@pzs.hr

PISMENA PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:

  • Životopis koji sadrži opis vašeg dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja.

Za potrebe volontiranja, a nakon odabira volontera tražimo Vas UVJERENJE O NEKAŽNJAVANJU KAO I UVID U KAZNENU EVIDENCIJU MINISTARSTVA PRAVOSUĐA.

Po odabiru, volonter će priložiti osobnu fotografiju radi izrade identifikacijskog dokumenta za sudove.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na e-mail:varazdin@pzs.hr

Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa RH. Više o udruzi i samom programu možete saznati na web stranici Udruge: www.pzs.hrili putem društvenih mreža.

Voditelj programa Miren Špek, dipl.iur.

Voditeljica ureda Varaždin Barbara Oreški, mag.iur

U Varaždinu 10. listopada 2019. godine

No comments

You must be logged in to post a comment.