Obiteljsko volontiranje na Maloj školi plivanja za djecu s poremećajem iz autističnog spektra

29. svibnja 2019
VUM

Došlo je vrijeme i za posljednju aktivnost obiteljskog volontiranja u ovoj školskoj godini, a navedenu provodimo u suradnji s Udrugom za autizam “Pogled”. U sklopu svog djelovanja Udruga provodi nekoliko aktivnosti sportsko rekreativnog programa prilagođenog djeci s poremećajem iz spektra autizma pri čemu su im potrebni volonteri koji rade s djecom jedan na jedan. Mi ćemo im se pridružiti na vježbama plivanja na Gradskim bazenima “Marija Ružić” Čakovec u subotu, 8.6., od 8:40. Na aktivnosti mogu sudjelovati djeca svih uzrasta budući da će uz svako dijete biti prisutan i volonter iz Udruge.

Obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina, no isto tako na aktivnost dijete može doći i u pratnji punoljetnog brata ili sestre.

 Photo by Raphaël Biscaldi on Unsplash

Vrijednost obiteljskog volontiranja je u odgoju budućih naraštaja volontera koji su aktivni, humani i voljni pomoći drugome u nevolji, ali omogućuje i kvalitetno druženje članova obitelji. Obiteljsko volontiranje roditelji mogu iskoristiti da se povežu sa svojom djecom kroz pomaganje drugome, da svojoj djeci budu dobar primjer i da se druže s drugim roditeljima i djecom tijekom volontiranja.

Zainteresirani za obiteljsko volontiranje, ukoliko još nisu, mogu se prijaviti tako da ispune obrazac najkasnije do nedjelje, 2.6.
Ako i ne možete sudjelovati na ovoj volonterskoj aktivnosti obiteljskog volontiranja, ali biste željeli sudjelovati nekom drugom prilikom, također ispunite
obrazac i pod dodatnu napomenu ostavite informacije o svojim mogućnostima za uključivanje.

No comments

You must be logged in to post a comment.