Obiteljsko volontiranje – dječje igre u Romskom obiteljskom centru Kuršanec

16. svibnja 2019
stjepan

U očekivanju lijepog vremena radujemo se sljedećoj aktivnosti obiteljskog volontiranja koja će se održati u subotu, 25.5.,s početkom u 9 sati u Romskom obiteljskom centru Kuršanec gdje ćemo, u suradnji s učiteljima OŠ Kuršanec, pripremiti raznovrsne dječje igre u kojima će zajednički sudjelovati roditelji sa svojom djecom i učenici pripadnici romske nacionalne manjine, polaznici prvog i drugog razreda OŠ Kuršanec. Igre će biti primjerene za djecu svih uzrasta, a ovisno o vremenskim uvjetima, igramo se ili vani na igralištu ili u unutarnjim prostorima Centra.

Obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina, no isto tako na aktivnost dijete može doći i u pratnji punoljetnog brata ili sestre.

Vrijednost obiteljskog volontiranja je u odgoju budućih naraštaja volontera koji su aktivni, humani i voljni pomoći drugome u nevolji, ali omogućuje i kvalitetno druženje članova obitelji. Obiteljsko volontiranje roditelji mogu iskoristiti da se povežu sa svojom djecom kroz pomaganje drugome, da svojoj djeci budu dobar primjer i da se druže s drugim roditeljima i djecom tijekom volontiranja.

Zainteresirani za obiteljsko volontiranje, ukoliko još nisu, mogu se prijaviti tako da ispune obrazac najkasnije do četvrtka, 23.5.
Ako i ne možete sudjelovati na ovoj volonterskoj aktivnosti obiteljskog volontiranja, ali biste željeli sudjelovati nekom drugom prilikom, također ispunite obrazac i pod dodatnu napomenu ostavite informacije o svojim mogućnostima za uključivanje.

No comments

You must be logged in to post a comment.