OBITELJSKO VOLONTIRANJE – IZRADA ORIGAMI ČESTITKI POVODOM DANA ŽENA

26. veljače 2019
VUM

Pomalo želeći da nam ova aktivnost postane tradicionalna, u sklopu obiteljskog volontiranja i ove godine pripremamo aktivnost vezanu uz Dan žena. Međunarodni dan žena (kod nas popularno zvan Osmi mart) dan je kada slavimo društvena, ekonomska, kulturološka i politička dostignuća žena, a istovremeno se i podsjećamo na još uvijek aktualnu borbu za ravnopravnost spolova. Naša aktivnost bit će slična prošlogodišnjoj te ćemo u subotu, 2.3.2019., od 16 do 18h u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe (dr. Ivana Novaka 38, zgrada Starog Hrasta na 1. katu) izrađivati čestitke s vrlo jednostavnim origami cvjetićima koje, uz kraće druženje, planiramo podijeliti korisnicama Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec (jedinica Depadansa) 8.3.2019. u 10 h.
Ukoliko niste u mogućnosti doći i na izradu i na podjelu, slobodno se možete prijaviti i doći samo na jednu od navedenih aktivnosti.

Obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina, no isto tako na aktivnost dijete može doći i u pratnji punoljetnog brata ili sestre.
Vrijednost obiteljskog volontiranja je u odgoju budućih naraštaja volontera koji su aktivni, humani i voljni pomoći drugome u nevolji, a omogućuje i kvalitetno druženje članova obitelji. Obiteljsko volontiranje roditelji mogu iskoristiti da se povežu sa svojom djecom kroz pomaganje drugome, da svojoj djeci budu dobar primjer i da se druže s drugim roditeljima i djecom tijekom volontiranja.

Zainteresirani za obiteljsko volontiranje, ukoliko još nisu, mogu se prijaviti tako da ispune obrazac najkasnije do četvrtka, 28.2.
Ako i ne možete sudjelovati na ovoj volonterskoj aktivnosti obiteljskog volontiranja, ali biste željeli sudjelovati nekom drugom prilikom, također ispunite obrazac i pod dodatnu napomenu ostavite informacije o svojim mogućnostima za uključivanje.

No comments

You must be logged in to post a comment.