POZIV NA VOLONTIRANJE u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima –ured Varaždin

28. siječnja 2019
VUM

Pozivaju se svi zainteresirani s područja Varaždinske i Međimurske županije da se prijave na volontiranje u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin!

Ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima TI SI PRAVA OSOBA za ovu poziciju!

Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

OPIS VOLONTERSKE POZICIJE: Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije, pružati direktnu podršku na sudu ili drugim tijelima kroz institut osobe od povjerenja te obavljati tjedna dežurstva u prostoru Županijskog suda u Varaždinu i Općinskog suda u Čakovcu.
Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin te u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Čakovcu, Stalna služba Novi Marof i Ivanec, a po potrebi i na terenu Varaždinske i Međimurske županije – sukladno dogovoru s volonterom/kom.
Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno, odnosno po potrebi. Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge.

Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje trebaš ispunjavati:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe
• interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Rok za prijavu: 08.02.2019.
Kako se prijaviti: putem e-maila varazdin@pzs.hr
Pismena prijava treba sadržavati:  životopis koji sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima.

Za potrebe volontiranja, a nakon odabira od volontera će se tražiti uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvidu kaznenu evidenciju volontera.

Po odabiru, volonter će priložiti osobnu fotografiju radi izrade identifikacijskog dokumenta za sudove kojeg izdaje Ministarstvo pravosuđa.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se obratite na e-mail: varazdin@pzs.hr

No comments

You must be logged in to post a comment.