Obiteljsko volontiranje: Poziv roditeljima i djeci

26. studenoga 2018
VUM

Kako po Zakonu o volonterstvu, osobe s navršenih 15 godina mogu slobodno birati gdje žele volontirati, Volonterski ured Međimurja otvorio je mogućnost volontiranja i mlađima od 15 godina i to zajedno sa svojim roditeljima.

Nakon ljetne stanke nastavljamo s obiteljskim volontiranjem koje organizira Volonterski ured Međimurja. Obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina, no isto tako na aktivnost dijete može doći i u pratnji punoljetnog brata ili sestre te bake ili djeda.

Vrijednost obiteljskog volontiranja je u odgoju budućih naraštaja volontera koji su aktivni, humani i voljni pomoći drugome u nevolji, ali omogućuje i kvalitetno druženje članova obitelji. Obiteljsko volontiranje roditelji mogu iskoristiti da se povežu sa svojom djecom kroz pomaganje drugome, da svojoj djeci budu dobar primjer i da se druže s drugim roditeljima i djecom tijekom volontiranja.

Prva akcija s kojom ćemo krenuti je druženje uz društvene igre (gameboardanje) s bakama i djedovima u Domu za starije i nemoćne Novinščak, u subotu 1.12. od 15 sati.

Zainteresirani za obiteljsko volontiranje mogu se prijaviti tako da ispune obrazac ili kontaktiraju organizatoricu Ivanu Mikac putem e-maila imikac.manu@gmail.com najkasnije do petka, 30.11.
Ako i ne možete sudjelovati na prvoj volonterskoj aktivnosti obiteljskog volontiranja, ali bi željeli sudjelovati nekom drugom prilikom, također ispunite obrazac i pod dodatnu napomenu ostavite informacije o svojim mogućnostima za uključivanje.

No comments

You must be logged in to post a comment.