Poziv na Konferenciju „VolontirAJMO!“

15. studenoga 2018
VUM

Mreža udruga Zagor u  svrhu promocije volonterstva u ruralnom području 28. studenog 2018. godine organizira konferenciju „VolontirAJMO!“ u prostoru Centra za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok). Konferencijom ujedno obilježavaju i Međunarodni dan volontera koji se svake godine obilježava 05. prosinca.
Cilj konferencije je ukazati na značaj volonterstva za zajednicu u ruralnom području te prezentirati rezultate projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.

Uz konferenciju, u cilju poticanja građana i građanki na volonterski rad, održat će se otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti kao i prikazivanje filma o razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije kojeg su u okviru projekta snimili učenici i učenice Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji obavezna je putem linka najkasnije do 25. studenog 2018. Za više informacija o Konferenciji slobodno nas kontaktirajte na mail: tajana.broz@zagorje-sutla.eu ili nikolina@zagor.info.

Konferencija se organizira u okviru provedbe volonterskog programa Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla koji je osmišljen kroz projekt „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“. Jedan od ciljeva volonterskog programa LAG-a Zagorje-Sutla je senzibilizacija lokalne zajednice za razumijevanje volonterstva kao resursa u razvoju ruralnog područja.

Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Veselimo se Vašem dolasku!

No comments

You must be logged in to post a comment.