EDUKACIJA: Izdavanje Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem

14. studenoga 2018
VUM

Izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu (NN 58/07, 22/13) definirano je vrednovanje volonterskog rada, posebno kod mladih, kako bi se priznalo i vrednovalo znanje i vještine stečene volontiranjem.
Potvrda o kompetencijama stečenima volontiranjem potvrđuje sudjelovanje volontera/ke i opisuje njihove aktivnosti te ono što su naučili tijekom volontiranja koristeći kao okvir ključne kompetencije cjeloživotnog učenja. Prema članku 34. Zakona o volonterstvu, na zahtjev volontera i uz prethodnu najavu, organizator volontiranja dužan je izdati potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, ako se radilo o dugotrajnom volontiranju.
Proces praćenja kompetencija nastoji odgovoriti na potrebu da se kompetencije stečene volontiranjem učine vidljivima i korisnima za nastavak obrazovanja i sudjelovanje na tržištu rada.

Volonterski ured Međimurja i ACT Grupa organiziraju poludnevnu radionicu radi lakšeg razumijevanja važnosti Potvrde, a sudionici će kroz niz vježbi naučiti što je Potvrda, kada se ona izdaje, koji su koraci prije ispunjavanja Potvrde, što su kompetencije i kako ih pratiti.

Radionica je namijenjena koordinatorima volontera i organizatorima volontiranja koji imaju stalne volontere. Broj sudionika/ica je ograničen. Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti obrazac najkasnije do 23. studenog 2018. do 12 sati.
Radionica će se održati u utorak, 27. studenog 2018., od 11 do 15 sati u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe, na adresi Dr. I. Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, 1. kat). Za sve sudionike/ice bit će osiguran lagani ručak, osvježenja i radni materijali.

Radionica će se održati u sklopu ESF projekta „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“.

No comments

You must be logged in to post a comment.