HRVATSKA SE USPJEŠNO ZAVOLONTIRALA :)

29. svibnja 2018
VUM

U razdoblju od 21. do 26. svibnja Hrvatska volontira 2018. okupila je 185 organizatora volontiranja koji su u preko 70 gradova uključili više od 4400 volontera i proveli više od 300 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici.

Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena, a brojni su primjeri koji ukazuju na to da volontiranje i samim volonterima donosi niz dobrobiti. Cilj je bio ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, kaže tema ovogodišnje manifestacije. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva od 2011. organizira manifestaciju Hrvatska volontira koja je i ove godine uključila velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.

Popis svih volonterskih aktivnosti nalazi se ovdje.

Više o tome kako je to izgledalo za vrijeme manifestacije, uz slike i videa, pogledajte na Facebook stranici Hrvatska volontira.

No comments

You must be logged in to post a comment.