Tražimo volontera/ku za Banku biljnog sjemena!

21. svibnja 2018
VUM

ACT Grupa i Domači vrt uskoro kreću u novi uzbudljivi projekt: izgradnju i opremanje Banke biljnog sjemena. Bit će smještena u Črečanu, a osmišljena je kao centar znanja o lokalnom korisnom bilju. Fokus Banke, uz čuvanja sjemena, je na edukaciji svih generacija o vrijednosti bilja oko nas i važnosti njihovog očuvanja. Kroz digitalni herbarij i moderni laboratorij Banku želimo učiniti maksimalno dostupnom svim korisnicima te na moderan način promovirati i očuvati našu prirodnu baštinu.

Da bi to mogli odraditi, potrebna nam je pomoć volontera i možda tražimo baš tebe!

Ako želi sudjelovati u podizanju Banke sjemena, koja će biti jedinstvena takva u Međimurju,
ako imaš iskustva s biljčicama,
ne bojiš se zemljom zaprljati ruke,
smatraš se pedantnom i strpljivom osobom,
možemo ti povjeriti korištenje ručnog alata,
voliš biljke, životinje, prirodu, život
i imaš nekoliko slobodnih sati svaki tjedan kroz duže razdoblje
DA, TRAŽIMO BAŠ TEBE! 😀

Poslovi za volontera/ku će biti vezani uz raspakiravanje stvari potrebnih za opremanje Banke, a od jeseni sadnja i održavanje sjemenja, provjera klijavosti i slično.

Predviđen rad je 2-3 sata, jednom tjedno, kroz duži period (volonterski ugovor će se potpisivati do kraja 2018. s namjerom da se nastavi i iduće godine).

Kako se Banka nalazi u Črečanu, osiguran je prijevoz od Čakovca do Črečana ili je moguće pokupiti volontera/ku ako živi negdje na tom potezu.

Ono što volonterku/ki nudimo je: stručnog mentora (mag. ing. agronomije) koji će raditi uz bok volonteru/ke, upoznavanje s onom što kriju stručni nazivi sjemenarstvo, rasadničarstvo, vrtlarstvo, cvjećarstvo i koje nas sve to korisne biljke okružuju. Volonteru/ki ćemo izdati Potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem koja će opisati što je sve novog naučeno tijekom volontiranja. Nudimo i umrežavanje s osobama iz Međimurja koje se bave ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom.

Godine nam nisu bitne, ni stupanj obrazovanja ni pretjerano iskustvo. Tražimo osobu koja ima vremena pridružiti nam se do kraja godine i prepoznaje vrijednost koju želimo stvoriti Bankom biljnog sjemena.

Tražimo 1 volontera/ku, a zainteresirani se mogu javiti do 28.5. tako da na e-mail adresu vum@act-grupa.hr pošalju motivacijsko pismo koje će osim objašnjenja zašto bi nam se željeli pridružiti sadržavati i ime i prezime, kontakt broj te godinu rođenja.

No comments

You must be logged in to post a comment.