HRVATSKA VOLONTIRA 2018.

7. svibnja 2018
VUM

Hrvatski centar za razvoj volonterstva zajednički s regionalnim i lokalnim volonterskim centrima te ostalim organizatorima volontiranja nastavlja tradiciju organizacije svibanjskih volonterskih akcija!

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.
Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu.

Ovogodišnjom manifestacijom pozivamo i potičemo organizatore volontiranja da se i ove godine uključe i organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobiti zajednici kroz uključivanje što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki.

Organizatori volontiranja mogu svoje volonterske aktivnosti upisati u online aplikaciju na www.hrvatska.volontira.vcz.hr, a unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini. Vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Zavolontirajmo se zajedno u manifestaciji „Hrvatska volontira 2018.“!

Za sve dodatne informacije, javite se Volonterskom uredu Međimurja (vum@act-grupa.hr) ili Hrvatskom centru za razvoj volonterstva, a za dodatne informacije o prošlogodišnjoj manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice:
• izvještaj Hrvatska volontira 2017. www.hcrv.hr/images/doc/HRVolontira17.pdf
• dokumentarni film o manifestaciji www.youtube.com/watch?v=7Z1hCOkaua0

Promotivne materijale za akcije koje ćete provoditi tijekom Manifestacije moći ćete idući tjedan preuzeti u Volonterskom uredu Međimurja (Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec-Zgrada Starog Hrasta, 1. kat). Nudimo plakate, letke, naljepnice.
Trebate li pak pomoć oko okupljanja volontera za svoje aktivnosti, također se javite Volonterskom uredu Međimurja.

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana.  U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.
Hrvatska volontira 2017. okupila je 156 organizatora volontiranja koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.059 volontera poklonilo je 15.505 volonterskih sati svojim zajednicama.

No comments

You must be logged in to post a comment.