SAT ZA ZEMLJU

22. ožujka 2018
VUM

Sat za planet Zemlju 2018. održat će se 24. ožujka u 20:30 sati s jasnom porukom: povežite se sa Zemljom!

Pozivaju se svi stanovnici Međimurske županije da se uključe u akciju i ugase svjetla na 60 minuta ili se na neki drugi simboličan način povežu sa Zemljom.
Mole se svi oni koji će obilježiti Sat za Zemlju svojim aktivnostima da šalju fotografije na zeo.nobilis@ck.t-com.hr kako bi sakupili informacije na jednom mjestu te pokazali kako je Međimurska županija 2018. godine obilježila Sat za planet Zemlju.


Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije akcija je postala globalni pokret s više od 50 milijuna u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planet Zemlju. Svjetske znamenitosti poput sydneyskog Harbour Bridgea, CN tornja u Torontu, mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Koloseuma bile su u mraku, kao simboli nade za uzrok koji je hitniji iz sata u sat.

No comments

You must be logged in to post a comment.