POVEDI SVOJU OBITELJ I POMOZI U IZRADI RUŽICA POVODOM DANA ŽENA

21. veljače 2018
VUM

Zima nam lagano ide kraju, a ožujak samo što nije pokucao na vrata – mjesec u godini koji nam je svima poznat po Osmom Martu, po danu u čast žena.

Prvi Dan žena obilježen je 08.03.1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Dan zapravo predstavlja povijesnu borbu koju su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

VUM je povodom tog značajnog dana odlučio organizirati još jednu kreativnu aktivnost obiteljskog volontiranja upravo na tu temu.

Dana 03.03.2018., u subotu od 16 do 18 sati u Multimedijskoj dvorani u prostoriji ACT Grupe (dr. Ivana Novaka 38, zgrada Starog hrasta na 1. katu.), izrađivat ćemo ružice od krep papira koje ćemo 08.03.2018., na Dan žena, pokloniti pripadnicama ljepšeg spola, korisnicama Doma za starije “Depandansa”.

Ovog će puta obitelji imati priliku direktno sudjelovati u podijeli izrađenih ružica korisnicama uz vruću čokoladu/čaj i zajedničko druženje.

Materijali za izradu ružica su osigurani, a na vama je da ponesete dobru volju. Također, primjeri izrade ružica su spremni, tako da bez panike jer je zaista jednostavno. 😉

*Obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina, no isto tako na aktivnost dijete može doći i u pratnji punoljetnog brata ili sestre.

Ukoliko ste zainteresirani, a još se niste prijavili za obiteljsko volontiranje, potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 26.02.2018.

No comments

You must be logged in to post a comment.