POZIV NA KONFERENCIJU O RAZVOJU VOLONTERSTVA NA PODRUČJU KZŽ

27. studenoga 2017
VUM

Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima poziva organizatore volontiranja (udruge, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, jedinice lokalne i regionalna samouprava,…) i volontere/ke da sudjeluju na obilježavanju Međunarodnog dana volontera 2017.

Konferencija i izložba fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija će se održati 05. prosinca 2017. godine od 14:00 do 17:00 sati u Centru za mlade KZŽ (Zelenoj dvorani, Trg svete Jelene 6).

Cilj konferencije je rasprava o školskom volontiranju, značaju volonterstva za zajednicu, nagrađivanju volontera/ki i priznavanju volonterskog iskustva pri zapošljavanju. Uz konferenciju, u cilju poticanja javnosti za aktivnije uključenje u društvene procese, bit će otvorenje izložbe s prikazom lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti.

PROGRAM:

14:00-14:20, pozdravni govor nositelja i partnera te otvaranje konferencije i izložbe “Lokalne volonterske aktivnosti/akcije u 2017.”

14:20-16:00, rasprava sa sudionicima/sama na teme (moderatorica Jasenka Borovčak):
Školsko volontiranje – uvodničarka Valentina Petrić Klaužer, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
Značaj volonterstva za zajednicu – uvodničarka Ivana Radanović, Mreža udruga Zagor
Nagrađivanje volontera – uvodničarka Martina Gregurović Šanjug, Krapinsko-zagorska županija
Priznavanje volonterstva pri zapošljavanju i u formalnom obrazovanju – uvodničarka Margareta Mihalic, ACT Grupa

16:00-16:30, rezultati i zaključci konferencije u području kreiranja javnih politika i zagovaračkih kampanja usmjerenih razvoju volonterstva

16:30-17:00, predstavljanje promotivnog spota o razvoju volonterstva te otvorenje izložbe fotografija s prikazom lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija

Prijava za sudjelovanje na konferenciji obavezna je putem linka najkasnije do 01. prosinca 2017. Broj sudionika/ca je ograničen, a u slučaju većeg broja prijava pravo prvenstva imaju oni sudionici/ce koji su se prije prijavili. Potvrdu o primanju za sudjelovanje na radionicama dobit ćete putem maila najkasnije 2 dana prije održavanja. Za više informacija o Konferenciji slobodno nas kontaktirate na mail: nikolina@zagor.info ili na broj 091 222 6350.

No comments

You must be logged in to post a comment.