Europske snage solidarnosti

5. siječnja 2017
VUM

Što su Europske snage solidarnosti?

Krajem 2016. Europska unija je pokrenula novi inicijativu, Europske snage solidarnosti, kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu te da budu od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.
U djelovanje Europskih snaga solidarnosti mogu biti uključeni mladi od 18 do 30 godina, no registrirati se mogu već s navršenih 17 godina. Postupak registracije je jednostavan, a nakon što se registriraju, sudionici mogu biti odabrani i pozvani sudjelovati u širokom rasponu projekata, kao što su pomoć pri sprečavanju prirodnih katastrofa ili obnovi nakon katastrofa, pomoć u centrima za tražitelje azila ili rad na različitim socijalnim pitanjima u zajednicama.

Projekti koje podupiru Europske snage solidarnosti mogu trajati od dva mjeseca do dvanaest mjeseci. Obično će se odvijati u državama članicama Europske unije.

Kako funkcioniraju Europske snage solidarnosti?

Europske snage solidarnosti skupina su mladih ljudi koji prijavljuju svoj interes za sudjelovanje u projektima povezanima sa solidarnosti i koji su suglasni s misijom i načelima Europskih snaga solidarnosti te će ih poštovati.

Kada se registrirate, vaši će se podaci čuvati u sustavu Europskih snaga solidarnosti, a organizacije će moći pretraživati bazu podataka kako bi pronašle osobe za svoje projekte. Organizacije će tada pozvati odabrane sudionike da se pridruže tim projektima.

Europska komisija pozvat će organizacije da se prijave za financiranje ili drugu potporu za projekte koji su usklađeni s misijom i načelima Europskih snaga solidarnosti. Nakon što im se odobre projekti te će organizacije imati pristup skupini sudionika kako bi odabrale mlade osobe koje bi mogle najviše pridonijeti njihovim projektima. Organizacije će tada kontaktirati odabrane osobe i odlučiti o konačnom izboru.

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti možete pronaći ovdje.

Zainteresirani ste?

Ako ste spremni na izazov i želite se posvetiti pomaganju drugima, pridružite se Europskim snagama solidarnosti već danas! Registrirati se možete OVDJE, a za registraciju možete napraviti i preko svog računa s društvenih mreža ili uz pomoć podataka EU Login. Europska komisija jamči privatnost vaših podataka o čemu možete pročitati ovdje.

No comments

You must be logged in to post a comment.