Zašto volontirati na javnim akcijama?

28. listopada 2016
VUM

Možda se pitaš što je to javna akcija. Ona nije ništa drugo nego akcija u kojoj može sudjelovati svaka osoba (građanin) koja to želi, a sve s ciljem senzibilizacije javnosti, ukazivanje na probleme, rješavanje nekog problema ili aktiviranja zajednice.

Možda zvuči komplicirano, ali zapravo je jako jednostavno. Ti imaš prilike sudjelovati u javnoj akciji koja je organizirana podovom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ili akciji čišćenja nekog područja od smeća, akciji prikupljanja potpisa/peticija, a možda je to humanitarna akcija sakupljanja sredstava. Kad sudjeluješ u javnoj akciji imaš priliku vježbati svoje komunikacijske vještine, doprinosiš lokalnoj zajednici, informiraš građane, upoznaješ nove ljude, boraviš u ugodnom i zanimljivom društvo, pri tome činiš nešto za sebe i zajednicu, a ujedno volontiraš.

Zato, kad imaš priliku, uključi se u javnu akciju kad se radi o nečemu u što vjeruješ, jer svojim angažmanom doprinosiš ostvarenju cilja javne akciji, a prvi korak do toga je da se prijaviš u bazu volontera VUM-a na: https://goo.gl/7RCkkl. Ako imaš kakvih dodatnih pitanja vezana uz volontiranje na javnim akcijama, javi nam se na vum@actnow.hr ili na broj 040 390 047.

No comments

You must be logged in to post a comment.