Volontiraj za penziće!

12. svibnja 2016
VUM

Želiš volontirati i pomoći starijim osobama? Želiš starije osobe upoznati s njihovim pravima? Onda si TI osoba koju tražimo!

Dajemo na znanje i radovanje da tražimo čak 4 volontera koji bi dijelili letke starijim osobama o načinu zaštite imovine od zlouporabe:
1) dva volontera/ke za Prelog, 17. svibnja (utorak) od 10 do 11 sati; za one koji nisu iz Preloga bit će osigurani prijevoz do Preloga I natrag iz Čakovca;
2) dva volontera/ke za Čakovec, 18. svibnja (srijeda) od 9 do 10 sati

Istraživanja centara za socijalnu skrb pokazala su da većina starijih osoba ne razumije razliku između doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja pa nerijetko potpišu ugovor kojeg je teško ili gotovo nemoguće raskinuti, a kojim ugrože svoju imovini, ali I svoj život.

Zato te pozivamo da se priključiš akciji koju organizira Autonomni centar – ACT i budeš dio najveće volonterske manifestacije godine – „Hrvatska volontira“.

Napomena: Svim volonterima/kama zapisat ćemo sate u njihove volonterske knjižice, a svaki volonter/ka će dobiti i mali poklon iznenađenja 😉. Svoj dolazak molimo da nam potvrdite najkasnije do ponedjeljka 16. svibnja, do 16:00 sati na andreja@actnow.hr. Vidim ose!

No comments

You must be logged in to post a comment.