Zašto volontirati ili raditi za džabe?

26. veljače 2016
VUM

Da, znamo. Možda se roditelji ljute na tebe ili te prijatelji zadirkuju jer radiš za džabe, no nije sve tako crno-bijelo.

Volontiranje je cool jer volontirajući ne pomažeš samo drugima, već pomažeš i sebi.

Istraživanja su dokazala…
(a naše iskustvo rada s volonterima potvrdilo) da volontiranjem razvijate osjećaj odgovornosti, pomažete ljudima kojima je pomoć potrebna, razbijate predrasude, povećavate toleranciju i komunikacijske sposobnosti, povećavate vlastito samopouzdanje i samopoštovanje, imate mogućnost putovanja i edukacija, upoznajete nove kulture i običaje, stječete nova znanja, vještine i iskustva za kasnije zaposlenje, ostvarujete svoje potencijale, smisleno provodite slobodno vrijeme, kreirate akcije i kampanje i uključeni ste u aktualna događanja (…).

Volontiranje ti pruža mogućnost da se već kao srednjoškolac/ka ili student/ica iskušaš u svojoj budućoj profesiji. Sva znanja i vještine koje si stekao/la volontiranjem mogu biti bitna stavka u životopisu, a onima koji su nakon završenog fakulteta nezaposleni i traže posao, volontiranje pruža mogućnost za stjecanje dodatnih kvalifikacija, kao i mogućnost da kvalitetno iskoriste vrijeme između traženja posla.

Osim toga, volontiraš li dugoročno možeš tražiti Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, koja ti može pomoći da se upišeš na željeni fakultet ili dobiješ željeni posao.

Rado bi dobio/la odgovore i na ostala pitanja koja te zanimaju?

KONTAKTIRAJ NAS!

 

(foto: https://upload.wikimedia.org )

No comments

You must be logged in to post a comment.