Javni poziv za više volonterskih programa Udruge “Sklonište dobrote”

21. listopada 2014
VUM

Fotografi, prevoditelji, vozači, administratori, tete/stričeki čuvalice, voditelji/ce javnih akcija, volonteri/ke za javne akcije, voditelji/ce Facebook aukcija, tim za brigu o mačkama i njihovom privremenom boravištu – pozivamo vas da nađete svoje mjesto u timu Udruge za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”.

Detaljan opis svakog volonterskog mjesta (od 1. do 14.) molimo pročitajte ovdje.

1. Koordinator/ica javnih akcija
2. Volonter/ka za javne akcije
3. Tim za održavanje boravišnog prostora mačkama na skrbi Udruge u Čakovcu
4. Vozač/ica na veterinarske terapije
5. Voditelj/ica akcija sakupljanja hrane za mačke
6. Tim za Facebook aukcije za udrugu “Sklonište dobrote”
7. Fotograf/kinja mačaka za udomljavanje
8. Voditelj/ica oglasa na oglasnicima
9. Spisatelj/ica oglasa za udomljavanje mačaka
10. Tim za druženje s mačkama
11. Teta čuvalica/Striček čuvalica
12. Prevoditelj/ica na engleski jezik
13. Prevoditelj/ica na njemački jezik
14. Administrator/ica

Bez obzira da li ste već volontirali ili niste, koliko imate godina i/ili radnog iskustva ili pak upravo suprotno – želite steći radno iskustvo kako bi u budućnosti lakše dobili posao – javite se jer upravo vas trebaju!

Za sve volontere/ke odmah organiziraju i edukaciju 8.11. 2014.(subota) od 9-13 sati na kojoj ćete se upoznati s djelovanjem i volonterkama Udruge, volontiranjem prema Zakonu o volontiranju, specifičnostima volontiranja s životinjama kao i organizacijom akcija. Edukacija će se provesti u Čakovcu na adresi Aleksandra Schulteissa 19, u dvorani za sastanke udruga, u “starim GK barakama” preko puta restorana Pilka i stara Vaga).

Svi prijavljeni volonteri/ke dobiti će volontersku knjižicu u kojoj će im nadalje upisivati volonterske sate. Za posebno istaknute volontere/ke postoji mogućnost dobivanja preporuke (za posao, stipendije isl) kao i Potvrde o stečenim kompetencijama kroz volontiranje.

Trenutno mali, ali izuzetno aktivan tim udruge “Sklonište dobrote” zaraziti će vas entuzijazmom i osigurati vam pozitivno iskustvo volontiranja. Za sve volonterske aktivnosti možete računati na pomoć iskusnih mentorica, kako bi udomili što više napuštenih mačaka, ali i osvijestili ljude o potrebi sterilizacije i humanog zbrinjavanja neželjenih mačaka. Smatramo da zajedno možemo napraviti velike stvari – bez obzira da li ćete direktno volontirati sa macama ili ne, jer svaki volonter/ka čini važan dio u našem kotačiću dobrote.

Iako bi bilo poželjno da su neki volonteri/ke blizu Čakovca kako bi mogli direktno raditi sa macama, za većinu je to nebitno i možete aktivno volontirati u udobnosti svog doma sa svog računala iz bilo kojeg dijela Hrvatske (ili Svijeta 🙂 ). Također, veliki dio volonterskih mjesta ne uključuje direktni rad s mačkama, pa ako imate alergiju na mačju dlaku- nemate brige, jer možete volontirati online i primjerice voditi aukcije.

Mogućnosti je mnogo, a potrebna je samo vaša dobra volja. Sve ostalo ćemo osigurati mi! 🙂  Nakon edukacije, volonteri/ke će u suradnji s voditeljicama Udruge aktivno raditi na provedbi dogovorenih aktivnosti.

Radionicu provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje za sudionike/ce je besplatno. Broj sudionika/ca edukacije je ograničen.  Ukoliko želite volontirati, ali zbog više sile niste u mogućnosti sudjelovati na edukaciji 8.11. 2014.(subota) od 9-13 sati, prijavite se, a edukaciju će vam organizirati naknadno.

Prijave su otvorene do 30. listopada 2014. Za volontiranje i sudjelovanje na edukaciji za volontiranje molimo vas da popunite prijavnicu na:  http://tinyurl.com/prijavnica-sklonistedobrote

Edukacija se provodi kroz mentorstvo “Mjesto za nove inicijative” koje za Udrugu za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”provodi udruga Zora za  u sklopu projekta “Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama”, podržanog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Međimurske županije.”

No comments

You must be logged in to post a comment.