Radionica o volonterskim klubovima i o organizaciji javnih događanja

11. rujna 2014
VUM

Volonterski ured Međimurja poziva sve volontere/ke na dvodnevnu radionicu o volonterskim klubovima i o organizaciji javnih događanja. Teme radionice su: pravni okvir volontiranja, što je dobro/loše u mojoj školi/fakultetu/zajednici, izrada plana i vizije volonterskog kluba, podjela odgovornosti, identificiranje potreba u zajednici te određivanje prioriteta, definiranje cilja akcije, identificiranje organizacijskog tima, izrada detaljnog akcijskog plana, timski rad, provedba aktivnosti, medijska priopćenja i evaluacija događanja.

Radionica je namijenjena najprije mladima, od 15 do 30 godina, koji bi željeli naučiti više o volontiranju i organizaciji volonterskih akcija te koji bi zajedno sa programom Volonterskog ureda Međimurja i suradnicima programa volonterskog ureda osmišljavali i provodili volonterske akcije. Cilj radionice je potaknuti sudionike na samoorganizaciju i aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.

Prvi dan radionice se održava u subotu 27. rujna 2014. od 8 do 13 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT u Čakovcu (Dr. Ivana Novaka 38, zgrada Starog hrasta, prvi kat). Drugi dan radionice (drugi dio), održat će se u dogovoru sa sudionicima (sudionici sami mogu odabrati sljedeći termin). Broj sudionika je ograničen, za sve sudionike osigurani su materijali za rad i osvježenja. Sudionici koji se prijave prvi, imaju prednost pri sudjelovanju te sudionici koji imaju od 15 do 30 godina. Molimo vas da svoju prijavu (ime i prezime) pošaljete do 24. rujna 2014. do 12 sati na e-mail vum@actnow.hr.

Volonterski ured Međimurja je program koji zajednički provode udruga Autonomni centar – ACT, Udruga tjelesnih invalida Međimurja i grad Čakovec, a provodi se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

No comments

You must be logged in to post a comment.