Udruga Zora traži volontere/ke za 4 javne akcije u rujnu!

9. rujna 2014
VUM

Udruga Zora u mjesecu rujnu priprema nekoliko edukativnih akcija, pri čemu trebaju vašu volontersku pomoć. Vaš volonterski angažman  im je važan kako bi čim više građana i građanki Međimurske županije informirali i educirali o prevenciji nasilja u obitelji i nasilja u vezama te im pružili potporu u izlasku iz nasilnih veza upućivanjem na institucije na kojima mogu dobiti brzu i besplatnu pomoć.

Za sve 4 akcije volonterski angažman je isti – dijele se edukativni materijali prolaznicima te se daju informacije. Volontirate na štandu s uhodanim članicama Zore, a prije samog volontiranja dobivate upute, tako da nema sumnje da se “nećete snaći”.

Akcije se dešavaju redom:
19.9. petak, Nedelišće
Udruga Zora sudjeluje kao izlagač na Sajmu sigurnosti i prevencije u sklopu obilježavanja Dana policije 19. rujna 2014. (petak) od 09,00 do 19,00 sati u Nedelišću, dvorana MESAP. Predstaviti će svoje edukativne preventivne materijale kao i novi projekt “Nikad nije kasno”, a ostali izlagači predstaviti će svoje proizvode/materijale, biti će tu pokaznih vježbi, predstava, koncerata i sl.
Traže 2 volontera/ke da im se pridruže na sajmu – u prijepodnevnoj i popodnevnoj smjeni. Prijepodnevna smjena: 9 – 14 sati, popodnevna smjena od 13:30 – 19 sati. (Može i u drugim smjenama, ali tada nisu u mogućnosti organizirati prijevoz iz Čakovca)

20.9. subota, od 9 – 11:30, Čakovec
Akcija na Trgu Republike Čakovec povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u sklopu projekta “Nikad nije kasno”.

23.9. utorak, od 9 – 11:30, Prelog
Akcija u centru grada Preloga povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u sklopu projekta “Nikad nije kasno”.

25.9. četvrtak, od 9 – 11:30, Mursko Središće
Akcija u centru grada Mursko Središće povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u sklopu projekta “Nikad nije kasno”.

Moguće organizirati prijevoz iz Čakovca. Osiguravaju piće i grickalice.
Zaduženje volontera: sa članicama udruge Zora na štandu informirati građane/ke, dijeliti im edukativne letke. Prije samog volontiranja dobiti ćete upute te kratku edukaciju o volontiranju. Upisuju volonterske sate u volontersku knjižicu, a ako je nemate oni vam je izdaju.

Trebalo bi biti korisno i zabavno, pa vas pozivaju da im se pridružite 🙂
Prijaviti se možete do 2 dana prije svake akcije.

Zainteresirani/ne za volontiranje – ako ste već volontirali u udruzi Zora, dovoljno je da se samo prijavite porukom na zora@udrugazora.hr ili pak na njihovu Facebook stranicu: Udruga Zora.

Ako još niste volontirali u udruzi Zora mole vas da ispunite njihovu Prijavnicu za volontiranje.

Uključi se – educiraj- informiraj!

ZORA tim

No comments

You must be logged in to post a comment.