Studenti žele život!

15. svibnja 2014
VUM

“Želim život!” – napisala je Ana Rukavina Erceg u studenom 2006. godine i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoć, 29-godišnja novinarka Vjesnika, koja se liječila od leukemije, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ane danas više nema, no njenu misiju spašavanja života danas je nastavila Zaklada Ana Rukavina.

Studenti/ice Međimurskog veleučilišta pridružuju se Aninoj misiji, te u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja u sklopu kampanje “Hrvatska volontira!”, pozivaju sve građane/ke na veliku volontersku akciju dobrovoljnog uzimanja uzoraka za tipizaciju za upis u registar dobrovoljnog darivatelja koštane srži za Zakladu Ana Rukavina.

Akcija će se održati u SRIJEDU 21. svibnja 2014. od 11 do 13 sati u zgradi Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, B. J. Jelačića 22 a (bivša vojarna), prizemlje, predavaonica broj 10.

Kako možete postati darivatelj/ica krvotvornih matičnih stanica?
Darivatelj/ica može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina. Uobičajeno je da se koštana srž ili periferne matične stanice uzimaju samo jedan puta. Nakon potpisa informiranog pristanka i pristupnice uzeti će vam se uzorak krvi (oko 7 ml) u epruvetu i odnijeti u laboratorij za tipizaciju tkiva da bi se odredili vaši antigeni tkivne snošljivosti. Vaše ime ima samo Centar za tipizaciju tkiva u KBC Zagreb. U Registru se vodite pod šifrom.

Postupak uzimanja uzoraka u potpunosti je bezbolan, stoga nam se pridružite u čim većem broju, Vaš nesebičan doprinos nekome može spasiti život!

S poštovanjem,
studenti/ice Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Volonterski ured Međimurja

hr

No comments

You must be logged in to post a comment.