Volonterski kutak: Volontiranje u Ruandi

29. travnja 2014
VUM

Volonterski kutak Volonterskog ureda Međimurja zamišljen je kao mjesto druženja volontera i organizatora volontiranja, mjesto za razmjenu iskustva, predstavljanja volontera i različitih vrsta volontiranja, predstavljanja volonterskih organizacija, te mjesto za organizaciju različitih tematskih predavanja.

Pogled na život u Ruandi predstavit će Igor Roginek. Igor je proveo nekoliko mjeseci u udruzi Nyamirambo Women’s Center u Kigaliju, koja se bavi jačanjem kapaciteta lokalnih žena organizacijom obrazovnih programa i treninga, sa ciljem poboljšanja njihovih izgleda za zaposlenje. Premda je genocid u Ruandi zacijelo prva (možda i jedina) asocijacija pri pomisli na ovu državu u istočnoj Africi veličine Makedonije, od Igora ćemo saznati mnogo više od toga: primjerice, kakav je danas odnos Tutsija i Hutua, na koji način funkcionira lokalna ekonomija – iako većina ljudi živi ispod granice siromaštva, prosječni rast BDP-a u posljednjih deset godina iznosi 8.2% – te kako izgleda svakodnevni život iz vizure jednog privremenog gosta.

Volonterski kutak održati će se 6. svibnja 2014. u 18 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT, na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, prvi kat).

Velika nam je želja da nam se pridruže oni koji nikada nisu volontirali, jer je ovo idealna prilika da čujete o volontiranju iz prve ruke. Pozovite i prijatelje, kutak je otvoren za sve!

No comments

You must be logged in to post a comment.