Novi volonterski program Udruge tjelesnih invalida Međimurja

26. ožujka 2014
VUM

Udruga tjelesnih invalida Međimurja počela je s provedbom projekta „Ja volontiram – a ti?“. Projekt je financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i traje do kraja 2014. godine. Ciljevi projekta su: razvoj specifičnog volonterskog programa u koji će biti uključeni mladi Međimurske županije, a korisnici volonterskog rada osobe s invaliditetom, stariji i nemoćni, te razvoj lokalne zajednice kroz volontersko uključivanje mladih u Međimurju.

U sklopu projekta „Ja volontiram – a ti?“ bit će kreiran volonterski program specifično za potrebe osoba s invaliditetom i organizacijske potrebe Udruge tjelesnih invalida Međimurje. Početkom travnja bit će oglašen javni poziv na volontiranje na koji će se moći prijaviti sve mlade osobe s područja Međimurske županije. Daljnje aktivnosti u projektu odnose se na osnaživanje volontera kroz edukativan program gdje će mladi biti uključeni u radionice na temu menadžment volontera i specifičnosti volontiranja osoba s invaliditetom, starijim i nemoćnim osobama. I na koncu, provedba volonterskog programa gdje će volonterima biti omogućeno pomaganje osobama s invaliditetom, starijima i nemoćnim osobama.

Mogućnosti volonterskog rada s korisnicima postoje na individualnoj razini u sklopu zajedničkog provođenja slobodnog vremena, posjećivanje javnih događaja, asistencija pri odlasku u kino, šetnju, odlasku u dućan itd., te na grupnoj razini u sklopu radionica, edukacija ili zajedničkih izleta. Uz navedeno, planiraju volontere uključiti u organizaciju volonterskih akcija za vrijeme obilježavanja međunarodnih dana, pomoć pri organizaciji javnih događanja na temu osoba s invaliditetom.

Kroz volonterski programa promovirat će važnost volontiranja, socijalno osvještavati zajednicu za potrebe i uvjete života ranjivih skupina. Za sve dodatne informacije obratite se voditeljici projekta Vlatki Vincetić, broj mobitela 099 682 9655 ili ih posjetite u uredu Udruge tjelesnih invalida Međimurja, Perivoj Zrinskih 1, 40 000 Čakovec.

h

 

No comments

You must be logged in to post a comment.